Geen glas in lood ruitjes meer stuk: veilig en sterk glas in lood, bestaat dat?3 min read

Pats! Weer een ster in je pas gerepareerde glas in lood ruit. Je blijft er mee bezig! Een geluk: de scherven zijn nog heel. Laat u het glas in lood nog maar weer eens repareren? Of nu toch uw prachtige glas in lood maar weghalen op drukbezochte plaatsen in huis? Zonde van het stijlvolle glas in lood! Een andere oplossing: uw kinderen verbieden met de bal te spelen dichtbij het glas in lood? We helpen u hopen dat het werkt!

Frustrerend: het gaat om die (drukke) plaats in huis waar glas in lood prachtig staat. Maar het is er niet veilig! Glas in lood is stijlvol, maar ook kwetsbaar. Bestaat er geen sterk glas in lood?? Glas in lood wat veilig is in huis?

Wat glas in lood kwetsbaar maakt

Het kwetsbare van glas in lood wordt veroorzaakt door zijn constructie. Vroeger werd lood in gebruik genomen om grotere ruiten te kunnen maken uit kleinere glas in lood ruitjes. Later werd ditzelfde idee handig gebruikt voor decoratieve doeleinden. Prachtig en sfeervolle glas in lood kan hierdoor gemaakt worden! Het nadeel van al die afzonderlijke glasruitjes in loodprofiel is dat het geheel er niet sterker op wordt! Of glas in lood niet sterk en veilig te maken valt? Er zijn een aantal oplossingen voor! Ten eerste kan glas in lood tussen dubbelglas geplaatst worden, waardoor het geheel wellicht dikker, maar ook sterker en veiliger wordt! Helaas is dit geen optie voor glas in lood in uw binnendeur bijvoorbeeld! Bij deze toepassingen zal kwetsbaarheid van traditioneel glas in lood altijd een zwak punt blijven. Toch is hier ook een nieuwe, praktische en stijlvolle oplossing voor!

Een sterke oplossing

Behalve voor wie het goed kent, is het niet te onderscheiden van zijn traditionele broertje ‘glas in lood’. Het is echter enorm sterk, veilig, breder toepasbaar, het biedt meer ontwerpvrijheid in het glas in lood ontwerp, het gaat langer mee, het is makkelijker te onderhouden… Welkom, u heeft kennis gemaakt met het broertje van traditioneel glas in lood: Glas in lood Overlay!

Glas in lood Overlay: veilig en sterk

Glas in lood overlay is de oplossing voor uw probleem: geen glasscherven meer in de keuken wanneer de deur te hard dichtklapt of wanneer er stoeiende kinderen en een voetbal tegen de deur komt! De unieke opbouw van Glas in lood overlay zorgt ervoor dat u zeker kunt zijn van veilig en sterk glas in lood in uw huis. In plaats van afzonderlijke ruitjes bestaat Glas in Lood overlay uit een enkel glaspaneel. Hierdoor kan deze techniek gemakkelijk gecombineerd worden met veiligheidsbeglazing! Zelfs in combinatie met standaard enkelglas is uw glas in lood overlay raam nu veel sterker dan voorheen! Daarbij komt dat het stijlvolle effect van glas in lood vrijwel niet te onderscheiden is van traditioneel glas in lood.

Glas in lood Overlay: bijkomende voordelen

Glas in lood overlay is niet alleen sterker en veiliger, maar biedt ook andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker te onderhouden dan uw traditionele glas in lood. Dit komt doordat het toegepast wordt op een enkel glaspaneel in plaats van de opbouw met afzonderlijke ruitjes. Hier kan nu geen stof en vuil meer achter het lood en tussen het glas gaan ophopen!

Daarnaast biedt glas in lood overlay ook meer ontwerpvrijheid voor uw sterke glas in lood! Wilt u een creatief ontwerp met veel details en vormen met veel scherpe of gebogen hoeken erin? Met glas in lood valt elk ontwerp te realiseren! Vraag eenvoudig een offerte voor uw glas in lood raam of deur aan of bekijk de vele al bestaande ontwerpen en bestel ze in uw gewenste maatvoering!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.