Extra Sterk Glas in Lood op Maat Laten Maken?

Maak hier kennis met het sterke Glas in lood Overlay! Dezelfde glas in lood uitstraling in een oersterk jasje!  Geniet van de vele extra voordelen!

 

Glas in Lood, van kwetsbaar naar oersterk:

Van Lagen Glas in lood is al meer dan 25 jaar specialist in ambachtelijk glas in lood. Door de jaren heen bleek de kwetsbaarheid van glas in lood herhaaldelijk een groot nadeel te zijn. Vanuit dit probleem is de Glas in lood Overlay oplossing ontstaan. De voordelen?

Extra sterk en veilig

Behoudt glas in lood uitstraling

Bredere toepasbaarheid

Grotere ontwerpvrijheid

Onderhoudsvriendelijker

Reparatievriendelijker

Hoogwaardige isolatie

Sterk overlay glas in lood plaatsing
Plaatsing Glas in lood Overlay Kerkraam (in HR+++ veiligheidsglas)
Sterk overlay glas in lood plaatsing
Plaatsing Glas in lood Overlay Kerkraam

Ontdek de sterke kanten van Overlay Glas in lood:

Voordeel 1: Extra Sterk en Veilig

Geen glas in lood ruiten meer stuk. Traditioneel glas in lood bestaat uit losse, afzonderlijke  glas in lood ruitjes, bevestigd tussen loodprofielen. Hierdoor is het geheel van uw glas in lood raam veel minder sterk dan bij uw andere ramen met een enkel glaspaneel! Glas in lood is dus erg kwetsbaar, zeker bij grotere ramen!

U wilt dit gevaar voorkomen en toch glas in lood laten maken? Overlay Glas in lood biedt hier een unieke oplossing voor: Door glas en lood aan te brengen op een glaspaneel ter grootte van uw ruit, wordt het effect van traditioneel glas in lood gecombineerd met de kracht van hele glaspanelen! 

Om eenvoudig nog een stapje veiliger te gaan met uw glas in lood ramen, wordt overlay glas in lood zelfs gecombineerd met doorvalveilig glas (veiligheidsglas). Geen raam is nu sterker dan uw glas in lood ramen! 

Voordeel 2: Glas in Lood Uitstraling

Echte glas in lood uitstraling behouden en toch sterk glas in lood laten maken? Dat is mogelijk: door de structuur in het overlay glas in lood en het brede assortiment aan glaskleuren, komt de uitstraling van overlay glas in lood ten minste 95% overeen met die van traditioneel glas in lood! Zo wordt de echte glas in lood uitstraling voor u behouden en kunt u tegelijk genieten van de sterke voordelen van glas in lood overlay!

Het verschil in opbouw tussen Glas in lood Overlay en het traditionele glas in lood, maakt wel dat het traditionele glas in lood een ‘echtere uitstraling’ heeft. De kleur en vooral de structuur is vaak dieper en komt net een klein beetje meer tot leven vergeleken met Glas in lood overlay. Kiest u voor het absoluut meest authentieke glas in lood en de meest levendige, echte uitstraling? Dan adviseren wij traditioneel glas in lood voor u!

Traditioneel vs Sterk Overlay Glas in lood - Uitstraling
Traditioneel vs Sterk Overlay Glas in lood - Uitstraling

Voordeel 3: Brede Toepasbaarheid

Glas in lood overlay is breder toepasbaar dan traditioneel glas in lood! het ideale product om toe te passen in al uw glas in lood deuren en ramen in huis, waar kwetsbaarheid van glas in lood een grote rol speelt!

Door de toepassing op veiligheidsglas zijn ook grotere ruitoppervlakken in glas in lood te realiseren met glas in lood overlay. Dit is onder andere zeer geschikt voor:

 • Grote kerkramen
 • Plafondramen

Glas in lood is niet alleen op echt glas, maar ook op andere transparante materialen toepasbaar. Zoals in combinatie met plexiglas, lichtpanelen, etc. Laat glas in lood overlay bijvoorbeeld maken op uw lichtkoepels in uw bijkeuken, of bevestig een prachtig lichtpaneel met uw bedrijfslogo of Naambord naast uw deur!

Benieuwd  of glas in lood overlay geschikt is voor uw toepassing? Neem gerust contact met ons op, vraag uw vrijblijvende offerte aan of laat u inspireren tussen de bestaande ontwerpen in de webshop.

Sterk glas in lood overlay - brede toepasbaarheid
Sterk glas in lood overlay - brede toepasbaarheid

Voordeel 4: Ontwerpvrijheid

Wist u dat het traditionele glas in lood gedeeltelijk beperkt in uw ontwerpvrijheid?

Glas in lood ontwerpen die erg gedetailleerd zijn, bevatten vaak scherpe hoeken en kleine vlakken, die niet of lastig te maken zijn met traditioneel glas in lood. Een traditionele oplossing hiervan is het werken met de techniek tiffany. Gedetaileerde ontwerpen worden met traditioneel glas in lood vaak óf te duur óf te kwetsbaar. 

Glas in lood overlay biedt een prachtige oplossing hiervoor! Met deze techniek zijn alle mogelijke ontwerpen, hoe gedetailleerd ook, goed mogelijk om te maken!

Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de gedetailleerde kerkramen van het kerkgebouw in Utrecht! Zowel qua grootte, sterkte en qua details zijn deze ramen praktisch alleen te realiseren in het sterke Glas in lood overlay!

Heeft u een creatief en gedetailleerd ontwerp? Wilt u hier ook een sterk glas in lood product van maken? Met glas in lood overlay valt elk ontwerp te realiseren! Vraag eenvoudig een offerte voor uw glas in lood aan of doe inspiratie op tussen de bestaande ontwerpen en bestel ze in uw gewenste kleur en maatvoering!

Glas in lood ontwerpen
Glas in lood ontwerpen

Voordeel 5: Onderhoudsvriendelijkheid

Voordeel 5: Onderhouds vriendelijkheid

Stof en vuil zijn vijand van traditioneel glas in lood.  Met name voor enkelglas toepassingen: Doordat losse glas in lood ruitjes in loodprofiel zijn bevestigd kan er langs de rand van elk ruitje stof en vuil tussen het glas en het loodprofiel terecht komen. Dit maakt het traditionele glas in lood minder onderhoudsvriendelijk. Onderhoud van traditioneel glas in lood is dus wat bewerkelijker en belangrijk voor de levensduur van uw glas in lood raam!

Glas in lood overlay is de oplossing voor onderhoudsvriendelijkheid! Doordat het glas in lood op een enkel glaspaneel wordt aangebracht is het niet alleen sterker, maar valt het ook makkelijker en sneller even af te nemen. Stof en vuil kan nu namelijk niet meer tussen uw glas en het lood terecht komen!

Kiest u voor onderhoudsvriendelijk glas in lood? Vraag uw vrijblijvende offerte aan doe of doe inspiratie op tussen bestaande glas in lood ontwerpen in de webshop en bestel ze in uw gewenste kleur en maatvoering!

Sterk glas in lood overlay - Onderhoudsvriendelijk
Sterk glas in lood overlay - Onderhoudsvriendelijk

Voordeel 6: Reparatievriendelijkheid

Voordeel 6: Reparatie-vriendelijkheid

Net als bij traditioneel glas in lood, zijn beschadigingen in een glas in lood overlay ruit vaak goed te repareren.
Ramen of deuren zijn in veel gevallen zelfs aan huis te repareren! Dit heeft voordelen:

 • Uw glas in lood ruit hoeft niet uit uw deur of kozijn.
 • Schilderwerk blijft intact.
 • Lagere kosten.

Glas in lood overlay biedt nog een extra voordeel aan dit rijtje: 

 • Minder kans dat reparatie nodig is.
 • Eenvoudiger te repareren.

Doordat glas in lood overlay sterker is, is reparatie minder snel nodig. Daarnaast zijn eventuele beschadigingen vaak klein. Door de opbouw van glas in lood overlay vallen ze daarnaast ook nog eens makkelijker en sneller te repareren dan het geval is dan bij traditionele glas in lood variant!

Bent u benieuwd naar de reparatievriendelijke mogelijkheden? Neem gerust contact op, vraag een offerte aan of doe inspiratie op in onze webshop en en bestel glas in lood in uw gewenste kleur en maatvoering!

Sterk glas in lood - Reparatievriendelijkheid
Sterk glas in lood - Reparatievriendelijkheid

Voordeel 7: Hoogwaardige Isolatie

Glas in lood overlay ruiten kunnen verwerkt worden in (gasbevulde) uitstekend isolerende hoogrendementsbeglazing, met voordelen ten opzichte van traditioneel glas in lood:

In tegenstelling tot het traditionele glas in lood (luchtdoorlatend paneel) is een glas in lood overlay paneel volledig luchtgesloten. Samen met de mogelijkheid om de kamers gas te bevullen, zorgt dit ervoor dat uitstekende isolatiewaardes haalbaar zijn (tot zelfs U-waardes van 0.9 in HR+++ beglazing).

Twee vormen van isolatie zijn mogelijk:

 1. Semi-isolatieglas (HR++): 2 glaspanelen, waarbij een paneel uw glas in lood paneel is.
  • Extra voordeel: de glas in lood structuur wordt hierbij aan één zijde behouden, wat niet het geval is bij isolatie van traditioneel glas in lood.
 1. Trippel isolatieglas (HR+++): 3 gaspanelen, waarbij het middelste paneel uw glas in lood paneel is. De twee afgesloten luchtkamers kunnen gasbevult worden. Hiermee kunnen zeer gunstige isolatiewaardes (U-waarde) gehaald worden! 

Om uw glas in lood ruiten goed te beschermen tegen de lange termijn effecten van UV-straling, wordt er een lage-emissiviteitscoating verwerkt op het glas in lood isolatieglas! 

Een prachtig voorbeeld van Glas in lood overlay in gasbevulde HR+++ Trippelbeglazing zijn de glas in lood ramen van de kerk in Rotterdam (zie foto’s).

Bent u geïnteresseerd in hoogrendement geïsoleerde glas in lood overlay ramen? Neem gerust contact op voor advies, vraag een vrijblijvende offerte aan of doe inspiratie op in onze webshop: bestel uw glas in lood in de gewenste kleur, maatvoering en isolatie!

Sterk glas in lood - Hoog Rendement Isolatie
Sterk glas in lood - Hoog Rendement Isolatie