Traditioneel glas in lood op maat laten maken?

Laat hier uw glas in lood ruiten op maat maken voor zowel ramen als deuren. Kies traditioneel glas in lood voor de meest echte, levendige uitstraling!

Wordt hier ontzorgd van ontwerp tot levering. Gaat u voor een bestaande stijl als Jugendstil, Art Deco, Jaren-30, of voor een creatief eigen ontwerp?

Waarom Traditioneel Glas in Lood:

Van Lagen Glas in lood is al meer dan 25 jaar specialist in het ambachtelijke, traditionele glas in lood. 

Traditioneel glas in lood kies je om zijn levendige uitstraling. Het is een prachtig middel om de sfeer, stijl en karakter te versterken van uw huis of pand. Het is dikker (diepere structuur en kleur) en net een beetje echter en levendiger dan de nieuwe techniek glas in lood overlay. 

Traditioneel glas in lood komt goed tot zijn recht in huiselijke en moderne interieurstijlen. Maar door zijn rijke geschiedenis komt glas in lood ook nogsteeds veel voor in monumentale panden. Deze panden hebben vaak een specifieke historische (glas in lood) stijl, zoals:

✓ Jugendstil (Art Nouveau)

✓ Art Deco (Amsterdamse school)

 Jaren-’30 

Modern: vrij ontwerpen

Naast het ambachtelijke glas in lood maken wij ook glas in lood met de nieuwe techniek Flexibel Glas in Lood. In tegenstelling tot traditioneel glas in lood gaat het bij de Flexibel glas in lood techniek vooral om de sterke eigenschappen, brede toepasbaarheid en ontwerpvrijheid, met 95% behoudt van de echte glas in lood uitstraling! Ook kan het uitstekend verwerkt worden in hoogrendement isolatie!

Ook traditioneel glas in lood kan goed geïsoleerd: zowel in trippelbeglazing als ook als voorzetraam voor uw isolatieglas! vraag gerust naar onze mogelijkheden!

Traditioneel Glas in Lood
Traditioneel Glas in Lood Detail

Ontdek Historische Glas in Lood Stijlen

Vooral sinds 1900 geeft glas in lood veel van de huizen en panden in Nederland een karaktervolle uitstraling! 

In de 19e eeuw werden de productiemethoden van glas goedkoper. Hierdoor werd ook het glas beschikbaar voor groter publiek. Dit was de start voor een explosie van architectuurstijlen: In de periode tot ~1914 ontwikkelde zich de Jugendstil (ook wel ‘Art Nouveau’). Bij deze glas in loodstijl werd veel gebruik gemaakt van natuurlijke vormen. Veel plant- en dier motieven werden verwerkt in de ontwerpen!

Wilt u uw jugendstil /art nouveau glas in lood laten maken? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan! 

In de jaren na Jugendstil, de 20- en 30-er jaren, ontwikkelde zich de Art Deco stijl. In Nederland is deze glas in lood stijl vooral bekend als de Amsterdamse School’.

Veel werd er in deze glas in lood stijl gebruik gemaakt van allerlei fantastische, decoratieve vormen. Amsterdamse school is een zeer uitgesproken stijl en zijn glas in lood ontwerpen werden nog extra kracht meegegeven door het gebruik van de prachtig heldere kleuren.

Wilt u uw Art Deco / Amsterdamse school glas in lood laten maken? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan! 

Vooral in de jaren ‘30 begonnen de ontwerpen van glas in lood vooral bepaald te worden door een trend van functionalisme. In deze periode werd de vorm van gebouwen vooral bepaald door zijn functie!

Praktische indeling, vormen en kleuren typeren dus ook de jaren-30 stijl! In de glas in lood ontwerpen werden vooral eenvoudige vormen en hoofdzakelijk blank of goed lichtdoorlatend glas gebruikt.

Wilt u uw Jaren-’30 stijl glas in lood laten maken? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Na de 2e wereldoorlog zijn de ontwerpen in het ambacht van glas in lood veel vrijer geworden. Alle combinaties zijn mogelijk, van eenvoudig- tot zeer gedetailleerd en van 2D tot 3D objecten te maken. 

Creativiteit wordt veel gebruikt in de moderne stijl ontwerpen. Een prachtige toepassing hiervan is het uitbeelden van verhalen in glas in lood (Zie voorbeeld kerkgebouw – foto hiernaast). Met glas in lood overlay is dit weer mogelijk en betaalbaar!

Ook persoonlijkheid staat centraal in de moderne stijl ontwerpen. Fantastische ontwerpen, die eerder asymetrische vormen, gevoel en kleur gebruiken dan natuurlijke figuren, horen ook bij de moderne stijl. Elke vorm, kleur en structuur kan hierbij gecombineerd worden tot een persoonlijk, creatief ontwerp!

Wilt u uw eigen ontwerp in traditioneel glas in lood laten maken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag vrijblijvende een offerte aan.