Bestaand glas in lood laten isoleren?

Wilt u bestaand glas in lood laten isoleren?  Kies hier de juiste isolatie voor uw raam en laat uw bestaande of nieuwe glas in lood ramen isoleren! Wist u dat  glas in lood ramen geïsoleerd kunnen worden zonder verlies van de authentieke glas in lood uitstraling?

Ontdek snel meer!

Waarom bestaand glas in lood isoleren?

Isolatie van uw glas in lood ramen heeft grote voordelen ten opzichte van enkelglas. Het voorkomt geluidsoverlast en houdt het uw huis gezellig warm in de winter en heerlijk koel in de zomer! Ook zorgt isolatieglas ervoor dat uw ramen makkelijker schoon te houden zijn. Belangrijk: Energieverlies wordt sterk teruggedrongen met glas in lood isolatie en condensvorming op uw ruiten komt minder snel voor!

Uw mogelijkheden in glas in lood isolatie

Van Lagen Glas in Lood maakt in de isolatiemogelijkheden onderscheid tussen twee glas in lood technieken: Traditioneel Glas in Lood en Glas in lood Overlay

Isolatie van traditioneel glas in lood:

Traditioneel glas in lood ruiten kunnen bij ons uitsluitend geïsoleerd worden in luchtbevuld trippel isolatieglas (glas in lood als middelste paneel tussen twee isolatieglaspanelen)

Isolatie van glas in lood overlay:

Glas in lood overlay ruiten kunnen verwerkt worden in (gasbevulde) uitstekend isolerende hoogrendementsbeglazing, met voordelen ten opzichte van traditioneel glas in lood:

In tegenstelling tot het traditionele glas in lood (luchtdoorlatend paneel) is een glas in lood overlay paneel volledig luchtgesloten. Samen met de mogelijkheid om de kamers gas te bevullen, zorgt dit ervoor dat uitstekende isolatiewaardes haalbaar zijn (tot zelfs U-waardes van 0.9 in HR+++ beglazing).

Twee vormen van isolatie zijn bij glas in lood overlay mogelijk:

Semi-isolatieglas (HR++):

Twee glaspanelen, waarbij een paneel uw glas in lood paneel is.

Extra voordeel: de glas in lood structuur wordt hierbij aan één zijde behouden, wat niet het geval is bij isolatie van traditioneel glas in lood.

Trippel isolatieglas (HR+++):

Drie glaspanelen, waarbij het middelste paneel uw glas in lood paneel is. De twee afgesloten luchtkamers kunnen gasbevult worden. Hiermee kunnen zeer gunstige isolatiewaardes (U-waarde) gehaald worden!

Om uw glas in lood ruiten goed te beschermen tegen de lange termijn effecten van UV-straling, wordt er een lage-emissiviteitscoating verwerkt op het glas in lood isolatieglas!

Een prachtig voorbeeld van Glas in lood overlay in gasbevulde HR+++ Trippelbeglazing zijn de glas in lood ramen van de kerk in Rotterdam.

Bent u geïnteresseerd in hoogrendement geïsoleerde glas in lood overlay ramen?  Neem gerust contact op voor advies, vraag een vrijblijvende offerte aan of doe inspiratie op in onze webshop: bestel uw glas in lood in de gewenste kleur, maatvoering en isolatie!

Wij kunnen ook uw traditionele glas in lood panelen namaken in het glas in lood overlay zodat hoogrendements isolatie ook voor uw traditionele glas in lood mogelijk is.

De beste glas in lood isolatie met Super Spacers...

Energieverlies en condensvorming is in veel gevallen nog niet helemaal verholpen met glas in lood isolatieglas…

De oorzaak hiervan zijn vaak de metalen afstandhouders die veel gebruikt worden in isolatieglas. Het metaal, bijvoorbeeld aluminium, heeft een erg hoge warmtegeleiding. Dit zorgt vervolgens voor een koude rand op de plek van de afstandhouder. De kou van buiten kan hierdoor alsnog het huis in trekken! Vervolgens daalt de oppervlakte temperatuur van het binnenste paneel, waardoor het soms moeilijk is om condensatie helemaal te voorkomen…

Blijvende condensvorming kan het kozijn schade toebrengen en op langere termijn leiden tot schimmelvorming…

De oplossing hiervoor is het warme-edge afstandhouder systeem van Super Spacer®. Dit gebruiken wij wanneer gewenst voor het isoleren van uw glas in lood…

Download de pdf en lees meer over het warme-edge afstandhouder systeem van Super Spacer®

[wpdm_package id='2763']