Bestaand glas in lood laten isoleren?

Wilt u bestaand glas in lood laten isoleren?  Kies hier de juiste isolatie voor uw raam en laat uw bestaande of nieuwe glas in lood ramen isoleren! Wist u dat  glas in lood ramen geïsoleerd kunnen worden zonder verlies van de authentieke glas in lood uitstraling?

Ontdek snel meer!

Geïsoleerd glas in lood bovenlicht laten maken - Lienden

Waarom bestaand glas in lood isoleren?

Isolatie van uw glas in lood ramen heeft grote voordelen ten opzichte van enkelglas. Het voorkomt geluidsoverlast en houdt het uw huis gezellig warm in de winter en heerlijk koel in de zomer! Ook zorgt isolatieglas ervoor dat uw ramen makkelijker schoon te houden zijn. Belangrijk: Energieverlies wordt sterk teruggedrongen met glas in lood isolatie en condensvorming op uw ruiten komt minder snel voor!

Uw mogelijkheden in glas in lood isolatie

Van Lagen Glas in Lood maakt in de isolatiemogelijkheden onderscheid tussen twee glas in lood technieken: Traditioneel Glas in Lood en Glas in lood Overlay

Isolatie van traditioneel glas in lood:

Traditioneel glas in lood ruiten kunnen bij ons uitsluitend geïsoleerd worden in luchtbevuld trippel isolatieglas (glas in lood als middelste paneel tussen twee isolatieglaspanelen)

Isolatie van glas in lood overlay:

Glas in lood overlay ruiten kunnen verwerkt worden in (gasbevulde) uitstekend isolerende hoogrendementsbeglazing, met voordelen ten opzichte van traditioneel glas in lood:

In tegenstelling tot het traditionele glas in lood (luchtdoorlatend paneel) is een glas in lood overlay paneel volledig luchtgesloten. Samen met de mogelijkheid om de kamers gas te bevullen, zorgt dit ervoor dat uitstekende isolatiewaardes haalbaar zijn (tot zelfs U-waardes van 0.9 in HR+++ beglazing).

Twee vormen van isolatie zijn bij glas in lood overlay mogelijk:

- Lees meer -

De beste glas in lood isolatie met Super Spacers...

Energieverlies en condensvorming is in veel gevallen nog niet helemaal verholpen met glas in lood isolatieglas…

De oorzaak hiervan zijn vaak de metalen afstandhouders die veel gebruikt worden in isolatieglas. Het metaal, bijvoorbeeld aluminium, heeft een erg hoge warmtegeleiding. Dit zorgt vervolgens voor een koude rand op de plek van de afstandhouder. De kou van buiten kan hierdoor alsnog het huis in trekken! Vervolgens daalt de oppervlakte temperatuur van het binnenste paneel, waardoor het soms moeilijk is om condensatie helemaal te voorkomen…

Blijvende condensvorming kan het kozijn schade toebrengen en op langere termijn leiden tot schimmelvorming…

De oplossing hiervoor is het warme-edge afstandhouder systeem van Super Spacer®. Dit gebruiken wij wanneer gewenst voor het isoleren van uw glas in lood…

Download de pdf en lees meer over het warme-edge afstandhouder systeem van Super Spacer®